طرز تهیه چغندر سفیدروش های پخت چغندر سفید در خانه شامل طرز پخت چغندر سفید در زودپز و بدون زودپز و همچنین طرز پخت چغندر سفید در فر در این پست اموزش داده می شود.
همه این را میدانیم که در هوای سرد یکی از بهترین و خوشمزه ترین خوراکی هایی که میتوان خورد چغندر است. چغندر علاوه بر داشتن طعم خوش بسیار دارای خاصیت های بسیاری است که مخصوص سرماخوردگی و فصل سرما است. همانطور که میدانید چغندر انواع مختلفی دارد و هر کدام مزه و خاصیت مخصوص خود را دارند. در این پست طرز پخت چغندر سفید در خانه را توضیح خواهیم داد و آموزش خواهیم داد که چگونه چغندر سفید را در خانه بپزیم.
خاصیت چغندر سفید
قبل از آموزش طرز پختن چغندر سفید بهتر است که خاصیت های چغندر سفید را بررسی کنیم و بگوییم که چغندر سفید چه خاصیت هایی دارد؟ چغندر سفید، دارای ویتامین و خاصیت های بسیاری مانند: A ،B و C و مواد معدنی است. همانطور که میدانید چغندر سفید دارای خاصیت هایی مانند: فسفر، آهن، کلسیم، فیبر، پتاسیم، منگنز، منیزیم، بتاکاروتن، بتالین و اسید فولیک، نیترات، پروتیئن و مواد قندی و چربی است که برای بدن بسیار مفید هستند.
چغندر خود به رنگ های مختلفی تقسیم شده است که عبارت اند از:
- چغندر قرمز
- چغندر سفید
- چفندر زرد
معمولا از چغندر قرمز بیشتر استفاده میشود و همین موضوع باعث شده است که برخی افراد نداند که چگونه چغندر سفید را باید پخت و به این منظور طرز پخت چغندر سفید در خانه را توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه چغندر سفید در خانه
- چغندر قند 2 کیلوگرم
- شیره یا شکر حدود یک تا دو لیوان
طرز پخت چغندر سفید در خانه (طرز پخت لبو سفید)
مرحله اول، شستن چغندر سفید
برای شروع ابتدا چغندرها رو کمی داخل آب بذارید تا خیس بخوره. سپس با برس یا اسکاچ حسابی بسابیدشون چون که چغندر سفید معمولا کلی گل بهش چسبیده.
چغندر سفید رو هم با پوست و هم بدون پوست میتونید بپزید که به سلیقه خودتون بستگی داره.
اگه اندازه چغندر کوچک و متوسط بود میتونید درسته بپزید، اما اگه درشت بود، چغندرها رو خرد کنید تا زودتر بپزه.
چغندرها رو پوست بگیرید و به اندازههای دلخواه خرد کنید.
مرحله دوم، پختن چغندر
چغندرها رو داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و بیشتر ار نصف قابلمه رو آب بریزید.
قابلمه چغندر رو روی حرارت بذارید و وقتی که آب به جوش اومد، حرارت رو کم کنید تا ریز بجوشه و حدود 6 تا 8 ساعت زمان بدید تا کامل بپزه. میتونید چغندر رو از شب قبل روی شعله خیلی کم بذارید تا خیلی آرو بپزه و مغزپخت بشه. اینجوری بهتر هم میشه.
زمان پختن چغندر سفید به جنس چغندر و سفتی و نرمی چغندر و همچنین اندازهای که چغندر رو خرد کردید بستگی داره و ممکنه از 5 تا 10 ساعت هم طول بکشه.
در طول پخت چغندر هر از گاهی بهش سر بزنید و هم بزنید و چک کنید ببینید آب داره یا نه. اگه آبش تموم شده بود بهش مقداری آب جوش اضافه کنید.
در اواخر پخت، آب چغندر باید خیلی کم بشه و چغندر شیره پس بده و تقریبا به حالتی که ازش شکر میگیرن برسه.
مرحله سوم، اضافه کردن شیره
بعد از گذشت چند ساعت، با استفاده از یک چنگال یا سیخ چوبی، پخته شدن چغندرها رو چک کنید. وقتی چغندر کامل پخت و آبش کشیده شد (حدود نصف لیوان آب تو قابلمه مونده بود) و شیره انداخت، آماده خوردنه، اما به دلخواه میتونید مقداری شیره یا شکر به چغندر اضافه کنید.
اول کمی از چغندر پخته شده رو مزه کنید و اگه مقدار شیرینیش براتون کم بود حدود یک لیوان شیره یا شکر اضافه کنید و درب قابلمه رو نیمه باز بذارید تا شیره جذب چغندر قند بشه و باقی آب داخل قابلمه کشیده بشه. توجه داشته باشید که اگه خواستید شیره یا شکر اضافه کنید، کمی زودتر و وقتی که حدود دو لیوان آب داخل قابلمه مونده این کار رو انجام بدید.
وقتی که به اندازه نصف لیوان آب داخل قابلمه موند، چغندر قند یا لبو سفید ما آماده شده.
لبو سفید ها رو از قابلمه خارج کنید و داخل بشقاب بچینید و روش از شیره داخل قابلمه بریزید و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت چغندر قند سفید یا لبو سفید
برای اینکه شیره بهتر جذب چغندر بشه، میتونید قبل از اضافه کردن شیره، با یک چنگال چند سوراخ در چغندر ها ایجاد کنید تا شیره بهتر به خورد چغندر بره.
شیره باعث خوش رنگ تر شدن چغندر سفید میشه.
برای رنگ بهتر میتونید در اواسط پخت چند عدد چغندر قرمز رو برش بدید و داخل قابلمه روی چغندر های سفید بپچینید و به همراه چغندر سفید بپزید.
اگه شیرینی طبیعیه چغندری سفید براتون کافیه و دوست ندارید شیره یا شکر بهش اضافه کنید، بذارید تا آب چغندر کشیده بشه و به انداره نصف لیوان بمونه. اما اگه دوست دارید شیره یا شکر اضافه کنید، وقتی که به اندازه دو لویان آب داخل قابلمه مونده شیره یا شکر رو اضافه کنید اجازه بدید تا آب چغندر کشیده بشه و به انداره نصف لیوان بمونه.
آبی که در آخر داخل قابلمه باقی میمونه با حالت شیرهای و غلیظ داشته باشه.
روش دوم پخت چغندر سفید با شیره انگور
مواد لازم
چغندر به مقدار لازم
شکر اختیاریه
یه لیوان شیره انگور
آب به مقدار لازم
طرزتهیه
ابتدا چغندرها را شسته و پوست کنده و خرد کرده میتونین چغندر را درسته و بدون برش زدن داخل قابلمه گذاشته و بعدش شسته و آب را تابالای چغندرها ریخته و قابلمه بزرگتر باشه بهتره.
البته زمان بیشتری لازمه تا پخته بشه و باروشهای مختلفی درست میکنن. با این روش خیلی خوشمزه میشه.
هر بار که آبش کم شد بهش آب بریزین تازمانیکه پخته بشن تست کنین وقتی پخت و مقداری آب هنوز داره و قابل خوردن شد روی لبوها شیره انگور ریخته و درشو بسته و شعله را کم کرده تا مدتی هم با شیره انگور بپزه و سرخ بشن.
اگر دوست دارین زودتر پخته بشه میتونین به تکه های کوچکتر برش بزنین